City Centre Project – Office Fit-Out

A City Centre Project that presented many complexities in terms of accessibility– a number of changes in levels within the building presented design challenges for providing an office that could be used universally.

This project included a complete strip-out of the existing space and all services. Central to the brief was the subdivision of the existing floorplate and the provision of an access/circulation route for our tenant to their own section of the building.

The concept for this project was the notion of a journey – we were dealing with three distinct eras of building, the most interesting being the 1800’s element which merged with the 1960’s and the 1990’s. We wanted the occupants to have a sense of history within their space and as a result, each area became a district that used materials that reflected the buildings age. Areas of exposed brickwork were constructed within the space, along with the use of wrought iron railings on ramps and the use of dark framed glazing to create a sense of the past. A walkway throughout the space of timber flooring laid in a herringbone pattern cleverly guides the user on a journey to all sections of the building – this walkway remains consistent throughout and the direction of the chevron/ pattern was also a method of way-finding.

There are large open plan office areas in both districts along with support areas including Phone booths, Kiosks and Meeting Rooms. The existing toilet facilities were relocated to provide new fully accessible WC & showering facilities for all staff.

Mcloughlin Architecture provided full Architectural, PSDP and Interior Architectural services on this project. This project was completed on-time within a very tight timeframe of 14 weeks.

Area: 825sq.m

Main Contractor: Noel Conway Construction.

 

Fit Out Awards 2017

McLoughlin Architecture were delighted to have been shortlisted for the Fit Out Awards 2017 for the work carried out in the B.Braun offices in Bluebell. Here’s a look back and some before an after shots of the office space.

Some “Befores” of the Main Office at Ground Floor and also the Reception

And Finally – the important ones!